piektdiena, 2012. gada 20. aprīlis

Ogļhidrāti

Ogļhidrāti apgādā organismu ar enerģiju. Tie palīdz organismam izmantot citas vērtīgās vielas.
Izšķir divu veidu ogļhidrātus:
Saliktie – svaigie dārzeņi, pupiņas, augļi, pilngraudu produkti,
Vienkāršie – apstrādātie graudi (izņemot pilngraudus), visa veida cukuri.
Saliktie ogļhidrāti piegādā enerģiju, bet vienkāršie ogļhidrāti rada īslaicīgu enerģiju.
Der zināt par saldumiem – balto miltu produkti un cukurs veicina glikozes pārsātinājumu asinīs. Rezultātā organisms tos pārveido taukos – tiek uzkrāti tauki.
Lai tauki neuzkrātos – lieto pilgraudu produktus, kuri sadalās pakāpeniski un tauki netiek uzkrāti.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru